top of page

JOBBET SOM KONSULT PÅ SDNit

Bill Thell

System Developer på SDNit

brian-levinsen-it-consultant.jpg

РАБОТАТА КАКО КОНСУЛТАНТ

Бил Тел

Развој на системи во СДНит

29

години во индустријата

2022

се приклучи во тимот на СДНит

Python  DevOps 
Routing & Switching

 Network   Automation

Ansible   Docker

Agile/SAFE

Бил е вешт системски развивач со силна страст кон технологијата. Кога не кодира на својата тастатура, може да се најде како скејта, сурфа на бранови, дружење со пријатели и семејство, или просто истражување на прекрасната природа.

Патот кон СДНит

Бил се придружи на тимот во мај 2022 година, привлечен од уникатната корпоративна култура на СДНит и специјализацијата во мрежна автоматизација и инфраструктура. Тука пронајде работно место кое совршено одговара на неговите технички вештини и интереси. Ги опишува своите колеги како "фантастични" и го обожава скромното и опуштено атмосферско.

– Овде најдов не само работно место каде можам да се развивам, туку и заедница со моите колеги.

Services

Целосна фокус на мрежна автоматизација

Во моментов, Бил работи во Ericsson, каде работи со мрежна автоматизација во нивната сопствена Cloud платформа. Она што стварно ги возбудува неговите технички нерви е комплексноста на проектот и возбудливите предизвици кои се појавуваат секој ден. Му се допаѓа многу да пишува код во Python за креирање на нов клиент за систем кој се користи во автоматизациите.

 

Работата со мрежната автоматизација е вистинска забава. Комплексноста на проектите и дневните предизвици ме држат мотивиран.

 

Некои буз-зборови кои верува дека ќе имаат поголема улога во иднина се MLOps и АИ, и е убеден во важноста на отвореност кон промените и држење со тековите во индустријата.

SDNit е место каде технологијата е во средината

Кога Бил не е на задача или не сурфа на својата скејт-доска, ужива во заедништвото со неговите фантастични колеги. За него, СДНит е повеќе од обична работа; тоа е место каде технологијата е во средината и каде може да допринесе во формирањето на возбудлива иднина на ИТ.

 

СДНит е фантастична компанија со прекрасна култура. Повеќе од она што сум се надевал! Она што другите ИТ компании велиат дека имаат, ова тука го имаме - навистина.

 

За Бил, СДНит е идеален работодавач за оние кои сакаат можност за развивање и следење на својата страст во нивната техничка област. Тука има можност да работи со талентирани и ангажирани колеги кои ги споделуваат неговите интереси и амбиции, и каде се работи заедно како тим. Ова е нешто што му значи многу за да може да се развива во својата област: развој на системи и мрежна автоматизација.

Она што сите консултантски компании тврдат дека го имаат, СДНит го има за вистина.

it-consultants-stockholm_edited.jpg

Сакаш ли и ти да станеш дел од нашиот тим?

Секогаш сме во потрага по нови ѕвезди за нас.

bottom of page