top of page

JOBBET SOM KONSULT PÅ SDNit

Bill Thell

System Developer på SDNit

РАБОТАТА КАКО КОНСУЛТАНТ

Сашо Ристовски

DevOps Консултант во СДНит

10

години во индустријата

2018

се приклучи во тимот на СДНит

Python  DevOps 
API GATEWAY

 Kubernetes   Automation

Serverless   Javascript

Cloud

Сашо е технолошки ентузијаст кој го пронашол своето место во СДНит. За него, работата и технологијата се начин да ги следи своите интереси и да се непрекинато развива. Тој го "расклопил кодот" за балансирање на работниот живот со неговите интереси и создава "магија" и на работа и вон неа.

Усовршување на своите технички вештини

Сашо е дел од СДНит веќе пет години. Неговото патување започна по препорака од пријател. Тој веднаш ги препозна културата и вредностите на компанијата како нешто што и самото тој ги поддржува и веднаш се приклучи. Откако, развил впечатливи технички вештини во области како Cloud, DevOps, програмирање и автоматизација.

Во СДНит имав можност да ја развијам својата техничка компетенција на сосем ново ниво, што беше многу забавно.

Om Sasho

Совладување на DevOps и SRE

Во моментов, Сашо работи на својата задача кај Benify како SRE/DevOps Integration Specialict. Што е најдоброто кај оваа задача? Што тој и неговиот тим ги трансформираат старите апликации во модерна архитектура со microservices, и тоа е точно толку восхитувачки колку што звучи! Му се допаѓа да користи нови алатки за остварување на новата архитектура.

 

Преобразуваме стари апликации во модерна архитектура со microservices, што е забавно! Користењето на нови алатки е одлично и забавно.

За иднина, Сашо има големи планови! Верува дека машинско учење и вештачка интелигенција ќе доминираат во иднината на технологијата и затоа сака да се фокусира на Машинско Учење Операции (MLOps) и Вештачка Интелигенција, каде што управувањето со податоци и безбедноста ќе играат одлучувачка улога.

Во СДНит има прекрасна заедништво

Во СДНит, Сашо е дел од сплеткан и обединет тим. Тој ги цени можностите за раст, како на лично, така и на техничко ниво, и го гледа СДНит како една голема "фамилија". Било дали работат на проекти или учествуваат во тимските активности во планините, Сашо и неговите колеги секогаш се забавуваат заедно.
 

– Да се биде дел СДНит беше неверојатно патување. Имав можност да се развијам не само технички, туку и како личност. Ние сме вистинска како вистинска фамилија и секогаш се забавуваме да ли кога работиме на некој проект или сме на некоја тимска активност во планините.

 

Сашо е ѕвезда во технологијата. Со својата техничка експертиза и позитивен став, тој е ресурс за СДНит и технолошките предизвици што ги претставуваат!

Во СДНит сме како семејство и секогаш е забавно да работиме заедно, било тоа на проекти или на тимски активности во планините.

sasho-red.jpg

Сакаш ли и ти да станеш дел од нашиот тим?

Секогаш сме во потрага по нови ѕвезди за нас.

bottom of page