top of page

JOBBET SOM KONSULT PÅ SDNit

Bill Thell

System Developer på SDNit

DSC01562.JPG

РАБОТАТА КАКО КОНСУЛТАНТ

Емилија Трпчевска

DevOps Консултант во СДНит

7

години во индустријата

2021

се приклучи во тимот на СДНит

Python  AWS 
Containers

 Serverless   Terraform

Helm   Kustomize

Ansible GitHub 

Емилија е страстен алпинист и љубител на природата кој наоѓа иста радост во освојување на врвови на планините како и во работата со Cloud. Кога не ги освојува планините или не плива во природата, може да ја најдете во СДНит, каде што нејзината техничка експертиза во Cloud и DevOps доаѓа до израз.

Страст кон технологијатата и високите врвови

Интересите на Емилија се простираат од освојување на врвови на планини до креирање на решенија во Cloud. Со искуство во Cloud, Kubernetes и Инфраструктура како Код, таа се надева да ги прошири своите знаења вклучувајќи повеќе облачни даватели и да се специјализира во сигурност, со фокус кон улоги во DevSecOps.

Се радвам да ги проширам своите знаења во multi Cloud и да се специјализирам во областа на безбедност, за да имам подобар преод кон улогата во DevSecOps.

Om Emilija

Автоматизацијата игра централна улога

Емилија се радува на иднината во DevOps со свест за предизвиците кои чекаат. За неа, клучот е во балансирањето на брзината на испорака на софтвер со квалитетот. Забележува дека DevOps сега се развива кон посветени улоги како SRE и Platform Engineer, каде што автоматизацијата игра централна улога.

 

За мене, предизвикот во DevOps е да се најде баланс меѓу брзината на испорака на софтверот и квалитетот. Автоматизацијата станува сè поголемо потреба за клиентите во последно време

SDNit: работно место со силна мотивација

Емилија стана дел од СДНит семејството во мај 2021 година, привлечена од проактивната култура на компанијата и можноста за развивање преку работа со различни клиенти. За неа е важно да биде во средина каде што прозрачноста, флексибилноста и можностите за раст се во фокус. Исто така, соработниците се фантастични и секогаш се тука кога треба.

 

Во СДНит има околу нас средина која е мотивирачка и вдушевувачка. Компанијата нуди прозрачност, флексибилност и многу простор за раст и професионално развивање.

 

Во СДНит работи на оптимизација на CI/CD процесите на Amazon Web Services, каде што нејзината техничка способност се покажува како корисна.

Тука во СДНит добив можност за развивање и предизвик во областа секој ден.

СДНит е работно место со силна мотивација, кое ме поттикнува и вдушевува секој ден.

7_edited.jpg

Сакаш ли и ти да станеш дел од нашиот тим?

Секогаш сме во потрага по нови ѕвезди за нас.

bottom of page