top of page

KUNDCASE

LYKO

Nordens ledande e-handelsbolag inom skönhet.

lyko-3.jpeg
lyko-white-logo.png

LYKO är ett av Nordens ledande e-handelsbolag inom skönhet. De har över 30 helägda butiker i Sverige, Norge och Finland, två egna fabriker med tillverkning av skönhetsprodukter. 

 

Innan LYKO anlitade SDNit, stod de inför utmaningen att utöka sitt befintliga lager ännu en gång och förbereda för en större expansion. Deras lager på 10 000 kvadratmeter skulle växa till otroliga 30 000 kvadratmeter. Denna expansion krävde en robust och flexibel nätverksinfrastruktur som inte bara kunde hantera nuvarande behov utan även anpassas för framtida tillväxt. SDNit som tidigare hade assisterat LYKO i liknande uppdrag, fick återigen förtroendet att leda detta spännande projekt. Ett lysande exempel på hur vi på SDNit kan bygga en lösning från scratch, helt anpassat utifrån kundens behov och mål – ännu en gång!

Innovativ och
automatiserad 
nätinfrastruktur

SDNit började med att utforma och implementera en nätverkslösning som fyller behoven. Vår roll blev att utforma en nätverkslösning som kunde stödja LYKOs expansiva tillväxt.

 

SDNit valde en Juniper-baserad datacenterlösning som uppfyllde kraven för LYKO’s behov och fortsatta tillväxt.

– Lagret i Vansbro bygger på hög tillgänglighet för logistikautomationen. Den är aktiv från tidig morgon till sen kväll, med perioder när lagret körs dygnet runt. Detta ställer höga krav på tillgänglighet och plattform som är stabil och hållbar dygnet runt.

 

Resultatet blev en chassibaserad datacenterlösning, skräddarsydd från grunden. SDNit’s fokus låg på att skapa en infrastruktur som inte bara hanterade aktuella flöden utan även var flexibel nog för att möta framtida behov. Denna lösning var inte bara en uppgradering av deras befintliga system utan också en expansion som kunde hantera deras ökade kapacitetsbehov och datamängderna från andra LYKO-hubbar, såsom butiker, satellitlager och kontor.

Dennis Lindahl, Head of IT Operations på LYKO

Vårt tidigare projekt med SDNit har resulterat i en mycket stabil infrastruktur. På fem år har vi haft en incident, orsakad av ett hårdvarufel. Valet av hårdvaruleverantör och byggandet av infrastrukturen har gjort det enkelt att fortsätta vårt fina samarbete med SDNit.

Skriva på en dator

Lösningen resulterade i märkbara fördelar för LYKO. Med en stabil och säker nätverksinfrastruktur kunde de smidigt övergå till en automatiserad lagerprocess, vilket effektiviserade deras verksamhet avsevärt. Den robusta designen av nätverket – som hållit i över fem år utan behov av större omdesign – har möjliggjort för LYKO att fokusera på sin kärnverksamhet och erbjuda exceptionell service till sina kunder. 

 

– Samarbetet med SDNit har byggts upp genom att de har lyssnat på våra behov. Genom att förstå verksamheten har de också lättare kunnat förstå våra krav. SDNit har därför varit en av många avgörande komponenter för en framgångsrik logistikautomation.

 

Med SDNits stöd kommer LYKO fortsätta att ligga i teknikens framkant, med en infrastruktur anpassad för ytterligare expansion och innovationer. 

 

– På LYKO’s tillväxtresa ser vi ett framtida behov av att bygga lager och satelitlager runtom i Europa. Då gäller det att få ihop infrastrukturen på ett hållbart och stabilt sätt. Här kommer SDNit spela en stor roll i designen för att få ihop helheten.

 

Som en fortsättning på samarbetet, kommer SDNit bevaka och integrera de senaste innovationerna för att säkerställa att LYKOs automatiserade lagerhantering förblir effektiv, modern och redo för framtiden. 

Effektiv

lagerhållning

Samarbetet med SDNit har byggts genom att de har lyssnat på våra behov. SDNit har därför varit en av många avgörande komponenter för en framgångsrik logistikautomation.

dennis-lindahl-lyko.jpg

Dennis Lindahl

Head of IT Operations

VILL DU VETA HUR VI KAN HJÄLPA ER?

Kontakta mig,
så pratar vi mer!

Ronnie_edited.jpg

Ronnie Qvist

Sales Manager, SDNit

bottom of page