top of page

KUNDCASE

Telenor

Ledande leverantör av kommunikationstjänster 

bonnier-news.jpg
telenor-logo-2.png

Telenor är en helhetsleverantör av telekommunikationstjänster, känd för sitt fokus på innovation och högkvalitativa tjänster. Telenor stod inför utmaningen att modernisera sin nätverksinfrastruktur och det var här SDNit fick komma in i bilden för dess expertis och stöd genom transformationen. Telenors resa är ett lysande exempel på hur man kan omvandla utmaningar till framgångsrika lösningar, drivande innovation och tillväxt inom telekommunikationsindustrin. 

Automatisering 
i fokus

Telenors ambition var tydlig: att genomföra en uppdatering av sitt IP- och transmissionsnät, introducera nya automatiseringssystem och skifta till en ny NMSplattform. Denna modernisering var nödvändig för att inte bara upprätthålla servicekvaliteten utan också för att förbereda nätverket för framtida teknologiska framsteg.

 

Automatiseringen är en framgångsfaktor, särskilt för en telekomjätte som Telenor. Genom automatisering av nätverk och tjänster kan Telenor effektivisera sina operationer, minska driftskostnader och snabbare anpassa sig till föränderliga marknadsbehov och kundförväntningar. Det möjliggör också en mer proaktiv underhållsstrategi, vilket minskar avbrott och förbättrar den övergripande kundupplevelsen. Detta är inte bara en teknisk förbättring utan en strategisk nödvändighet som stärker företagets konkurrenskraft i en alltmer digitaliserad värld. 

– Moderniseringen av vårt nätverk var ett beslut drivet av att skapa förutsättningar för flexibilitet, skalbarhet och automation. Med hjälp av konsulten från SDNit kunde vi uppnå dessa mål och accelerera vår innovationstakt.

Med hjälp av SDNit kunde vi uppnå dessa mål och accelerera vår innovationstakt.

Pernilla Lindwall, Head of IT Operations på LYKO

bonnier-news-SDNit.jpg
bonnier-news-1.jpg

modern

Mot
infrastruktur 

Med SDNit som en del av projektteamet inledde Telenor sin resa mot en moderniserad infrastruktur, en process som krävde inte bara en omfattande teknisk översyn utan också en strategisk omstrukturering av deras nätverksoperationer. 

Samarbetet omfattar allt från den initiala planeringen till slutgiltig implementering, med en särskild betoning på integrationen av avancerad teknik för nätverksautomatisering och effektiviseringsprocesser. Cisco NSO spelade också en nyckelroll som konfigurationsmotor. Ovanpå detta utvecklades ett skräddarsytt system för att hantera all tjänste- och infrastrukturdata, vilket kommer säkerställa en sömlös och effektiv drift 

Ett annat viktigt steg i moderniseringsprocessen är hanteringen av den unika situationen där Telenor Norge och Sverige tidigare delat på ett gemensamt IP-nät och provisioneringssystem. SDNit kommer även i detta projekt att stötta Telenor genom denna övergång, säkerställande att båda länderna kunde fortsätta sina operationer utan avbrott, medan ett nytt, oberoende system ska implementeras för Sverige. 

– SDNit har varit ett stöd i den här processen genom deras expertis inom nätverksdesign och automatisering. När projektet är i hamn och den nödvändiga tekniska uppdatering är klar har vi lagt en stabil grund för framtida utveckling och innovation.

Med blicken fast riktad framåt kommer Telenor bli bättre rustade för att navigera i den digitala framtiden. 

SDNit har varit ett stöd genom deras expertis inom nätverksdesign och automatisering.

fabian-seitz-bonnier-news.jpg

Pernilla Lindwall

Product owner på Telenor

VILL DU VETA HUR VI KAN HJÄLPA ER?

Kontakta mig,
så pratar vi mer!

Ronnie_edited.jpg

Ronnie Qvist

Sales Manager, SDNit

bottom of page